سیرجان از مناطق پستهخیز ایران است و پستهی کرمان نیز طعم و مزهی خاصی دارد که آن را به یکی از ارزشمندترین محصولات تجاری این استان تبدیل کرده است. خوردن پسته در سیرجان بسیار معمول و محبوب است. در این مطلب دربارهی پسته و فرهنگ مردم سیرجان میخوانیم.
مشاهدهبه طور کلی به دلیل عمر و دورهی بازگشت سرمایهی طولانی باغات پسته، منابع آب مورد استفاده باید پایداری طولانی (حداقل 50 ساله) داشته باشند. مقدار، تناوب و شیوهی آبیاری بر تولید پسته تأثیر زیادی میگذارد. تربیت درختان جوان، شیوع آفات و بیماریهایی که از طریق هوا و یا خاک به درخت حمله ور میشوند، مقدار و کیفیت محصول دو سالانه و رشد درخت همگی تحت تأثیر آبیاری درخت پسته قرار دارند. علاوه بر آن، شرایط اقلیمی، بافت خاک و پایه و پیوند درخت پسته از جمله عوامل مهمی هستند که بر میزان آب مورد نیاز آن جهت تولید محصول اقتصادی اثر میگذارد.
مشاهدهبه طور کلی پستهها به دو دستهی کشیده و گرد تقسیمبندی میشوند؛ که به نامهای احمد آقایی، کله قوچی، فندقی، اکبری و … معروفند. تعدادی از آنها به صورت گسترده و تجاری و برخی به صورت پراکنده و محدود کشت میشوند. باید به این نکته توجه کرد که رقمهای مختلف پسته علاوه بر تفاوت در […]
مشاهدهشاید پسته در پیتزا غیرعادی به نظر برسد اما باور کنید طعم ترد آن با پنیر جور در میآید! حتما پیتزای پستوی پسته را امتحان کنید. با این دستور غذا اگر مقداری پستو اضافه آمد هم میتوانید آن را فریز کنید و در آینده از آن استفاده کنید.
مشاهدهاین سس مدیترانهای در کنار تندی هالوپینو، ریحان، پونهی کوهی و پسته ترکیبی فوقالعاده دارد. به علاوه تهیهی این سس سریع و آسان است و میتواند با غذاهای مدیترانهای و غذاهای مختلف بسیاری همراه شود.
مشاهدهبا رژیم غذایی پایدار به تنوع زیستی و اکوسیستم احترام میگذاریم و از آن حفاظت میکنیم. در این رژیم که مواد مغذی در آن به میزان کافی وجود دارد، سلامت و امنیت غذایی نیز تأمین میشود. همچنین از منابع طبیعی و انسانی به طور بهینه استفاده میکنیم.
مشاهدهصنعت پسته در ایالات متحده نسبتاً جدید است و تولیدات تجاری آن از دههی 1970 آغاز شده است. در آمریکا به سرعت فناوریها و شیوههای جدید را به کار میبرند و همین امر سبب پیشرفت مداوم در این عرصه میشود.
مشاهدهدر حال حاضر با توجه به حرکت دنیا به سمت احداث باغهای مدرن و مزایای آن، در ایران نیز پیش رفتن به سمت باغداری پیشرفته قطعاً تصمیمی مناسب خواهد بود. باغداری مدرن شامل استفاده از سیستمهای هوشمند و نوین آبیاری، برداشت مکانیزهی محصول، رسیدگی مستمر توسط متخصصین به منظوردستیابی به بالاترین میزان بازدهی و رسیدن به کمترین میزان خسارت به زمینهای کشاورزی و... است.
مشاهده